FATMA ZEHRA AKYİĞİT

Dürüst olacağım. Bakalım ne kadar doğrusunuz, sözüne güvenilir insanları tüm gerçekliğiyle tanımaya heves ederken. Ne kadar dürüstsünüz, iç sesinizin dedikodularını, sırlarını saklarken herkesten? Güvenilmezlikle yaftalarken önünüze geleni, ne kadar düşünüyorsunuz bizzat yaraladığınız insanları? Ya acımasızca suçlayıp durduğunuz kendinizin feryatları? Sesinizi ta içimde duymadığımı mı sanıyorsunuz? Ne kadar güvenebiliyorsunuz kendinize, kendinizi bile affedememişken? Güvenmek istediğiniz insanların her gerçeğini duyduğunuzda kaç hatasını affetme cesareti gösterebileceksiniz? Onları olduğu gibi kabul edebilecek misiniz? On yaşındayken söz verdiğim gibi, dürüst olacağım ve tanımanıza izin vereceğim. Hayır, önce kendinizi… Sonra tanırsınız beni. Çünkü sizinle aynı kişiyim. Ya siz? Ne kadar samimi ne kadar güvenilirsiniz?

22 MAYIS 2019


“DEĞİŞİR İNSAN ZAMAN VE MEKAN 3” için bir cevap

  1. FATMA ZEHRA AKYİĞİT Avatar
    FATMA ZEHRA AKYİĞİT

    Ne kadar güvenebiliyorsunuz kendinize, kendinizi bile affedememişken? Güvenmek istediğiniz insanların her gerçeğini duyduğunuzda kaç hatasını affetme cesareti gösterebileceksiniz? Onları olduğu gibi kabul edebilecek misiniz?

    Yazarken hep kendinin bir silüetine hitap ederek içsel muhasebe yapmanı çok seviyorum FeZA. Ve hep en nihayetinde cevabı Allah’ta bulman çok hoşuma gidiyor. Ve her seferinde cevap gönül gözünün önünde olmasına rağmen kendine yeni sorular icat edip çırpınışlarını görmek, bir yerden sonra komik gelmeye başlıyor. Çocuk gibisin bu yönünle. İnsan yavrusu; beşer, şaşar, yaşar işte. Ölümün güzel olsun FeZA, beşersin, şaşarsan bile yaşarken cevabı ıskalamayasın ki ölürken çırpınarak değil gülerek gidebilesin.

    Beğen

Yorum bırakın

BİŞNEV DERGİ sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et